Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
Nederlands
English

De veelgestelde vragen op een rijtje

De sneltest toont binnen 15 minuten aan of er antigenen van het coronavirus zijn aangetroffen. Je ontvangt de uitslag binnen 30 minuten.

Antigenen zijn eiwitten die op de buitenkant van het coronavirus zitten. Als de test positief is, dan weten we zeker dat je corona in je slijmvlies draagt en besmettelijk bent. Bij een negatieve test ben je waarschijnlijk niet besmettelijk, maar omdat hele kleine hoeveelheden virus gemist kunnen worden, kunnen wij dit niet uitsluiten.

Ja, de antigeen sneltest is voor 99,5% betrouwbaar. Dit geldt voor de CE-gemarkeerde sneltesten die goedgekeurd zijn door het RIVM. Het is wel zo dat je bij een negatieve test waarschijnlijk niet besmettelijk bent, maar dat het niet met 100% zekerheid is uit te sluiten.

Het afnemen van een uitstrijkje uit je keel en/of neus kan als onprettig worden ervaren. Dit verschilt enorm van persoon tot persoon. Houd er rekening mee dat het testen soms niet prettig is, maar wel snel weer voorbij.

Je ontvangt de uitslag en het bijbehorende (reis)certificaat per beveiligde e-mail. De uitslag komt met een certificaat in het Engels. Het is je eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of het land van bestemming deze test accepteert.

De sneltest heeft een sensitiviteit van 97,1% en een specificiteit van 99,5%.

SARS-CoV-2 valt onder de meldingsplicht infectieziekten volgens de Wet publieke gezondheid (Wpg). Wij zijn verplicht om positieve uitslagen te melden aan jouw lokale GGD en mogen dit niet anoniem doen. De GGD zal na melding contact met je opnemen voor een bron- en contactonderzoek. De arts infectieziektebestrijding van de GGD beoordeelt het besmettingsgevaar, en of er maatregelen nodig zijn zoals; isolatie en quarantaine. Volg altijd de richtlijnen van het RIVM.

Nee, je ontvangt jouw testuitslag enkel op het door jou aangegeven e-mailadres. Jouw werkgever krijgt hierover geen bericht.

Tot weken na een besmetting met SARS-CoV-2 kunnen er nog sporen van het virus aanwezig zijn in de neus en/of keel. Je kan dan helaas niet reizen, maar als je klachtenvrij bent hoef je je geen zorgen te maken of je besmettelijk bent.

Een extra PCR-test na een positieve uitslag is bij ons niet noodzakelijk. De antigeen sneltest is voor positieve testen nagenoeg waterdicht betrouwbaar (99,5%). Bij een positieve uitslag geldt het advies om je aan de daarvoor geldende richtlijn m.b.t. quarantaine en isolatie te houden.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Let op: Op de locatie vragen wij jou naar je burgerservicenummer, je documentnummer, je postcode en je huisnummer. Heb je dit niet bij je, dan kunnen wij de test niet bij je afnemen.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 24 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.